Alleen kun je veel, samen kun je alles.

Zuiderpark

Het Zuiderpark is een van de grootste parken van Apeldoorn. Het heeft de vorm van een langwerpige rechthoek die zich in noord-zuidrichting uitstrekt door de wijk. Het ligt midden tussen het Staatsliedenkwartier, het Componistenkwartier en het Rivierenkwartier. Aan de noordzijde bevindt zich een vijver, die in het winterseizoen dikwijls het toneel is van schaatsplezier. Er bevindt zich een terrein voor skateboarding. Ook dok Zuid en buurthuis Maasstraat bevinden zich er.

Als deel van het 'Masterplan Zuid' heeft de gemeente Apeldoorn grote aanpassingen aan het park ingezet. Dit zijn onder andere de bouw van dok Zuid, maar ook het opnieuw bovengronds leggen van de Kayersbeek.

Reactie plaatsen

Reacties

Atty Buitenhuis
3 jaar geleden

Mooi Alex eindelijk een site over ons geliefde Zuid ga zo door!!

Theo Boerkamp
3 jaar geleden

Het is een prachtig park , laten we met ons allen proberen het zo te houden, dus mensen ruim je rommel op en geniet respectvol van de mooie omgeving en water partijen.

Alex Schiphorst
3 jaar geleden

Dankjewel Tineke Wesselink, misschien iets voor jouw om iets over je jeugd te vertellen op deze website....ik hoor het graag.

Tineke Wesselink
3 jaar geleden

Dank je voor de uitgebreide info over Zuid. Ik kan nu dingen beter plaatsen. Ben in 1964 verhuisd en daarna is er nogal wat veranderd. Heb tot die tijd in de Beethovenlaan gewoond

Beplanting

Activiteiten