Johannes Vakkert op 11 Januari 1900 geboren en overleden 20 December 1990 te Beekbergen. Johannes was arbeider en had een transportbedrijf aan de Arnhemseweg 397 Beekbergen waar hij in 1968 uitgekocht werd door de gemeente en verhuisde naar de Arnhemseweg 587 Beekbergen. Begonnen met paard en wagen. Trouwde met Grada Kremer uit Apeldoorn en kregen samen 11 kinderen waaronder een doodgeboren tweeling, drie zonen en 6 dochters. Hij runde dit bedrijf eerst met verschillende chauffeurs uit de omgeving en later in 1959 een Zand en Grinthandel met zijn drie zonen waarbij de jongste zoon Joop overleed 1963 ongeval in de zandafgraving ging hij verder met zijn 2 overgebleven zonen Herman en Frans. Later kwamen ook de kleinzonen Joop Vakkert en Edwin Vakkert bij het bedrijf. Op een gegeven moment zijn Herman en Joop gestopt en werkte alleen Frans Vakkert en zoon Edwin Vakkert nog in het bedrijf tot ook Frans overleed. Het bedrijf bestaat nog steeds en word gerund door Edwin Vakkert aan de Arnhemseweg 587 Beekbergen. Van de kinderen Vakkert is er nog een in leven en dat is dochter Marietje Vakkert mijn moeder 93 jaar. 

Helma V D Post.

 


Wegtransport Vakkert.

Woonhuis en tevens bedrijf J. Vakkert Arnhemseweg 397 Beekbergen

Woonhuis en tevens bedrijf J. Vakkert Arnhemseweg 397 BeekbergenJohan Vakkert en zijn hond.

School Johan Vakkert in Beekbergen.

Johan Vakkert / Opa VakkertNa te zijn uitgekocht door de gemeente in 1968 gingen zij wonen ook aan de Arnhemseweg in Beekbergen. Waar zij de Bornholm kochten .

Zoontje Joop en chauffeur Wout van Maanen werkzaam bij Vakkert.

Zoon Herman Vakkert naast de vrachtwagen.


Personeelsuitje Vakkert.

Zijn kinderen.

Johan Vakkert in zijn zondagse pakSchooltje spelen op het terrein van Aannemer Bròring.

Zandhandel Vakkert de kleinkinderen waren er zoet mee.


Reactie plaatsen

Reacties

Jolanda vd Drift-vd Post
10 maanden geleden

Mooi om de herinneringen in de reacties te lezen, dank daarvoor.
(kleindochter J.Vakkert)

Gerard Janson
2 jaar geleden

Ook wij, van camping Berkenrode ook uit Beekbergen, hebben altijd fijn zaken gedaan met Frans en later met Edwin.

Jan Zoeren
2 jaar geleden

Uik heb naast een vakkert in de vechtstraat gewoond

Fennie van den Brink Bijlsma
2 jaar geleden

Ik heb vroeger ook nog wel gespeeld bij Vakkert aan de Arnhemseweg. Dochter Gerda werkte bij ons aan de Brinklaan en heeft mijn broertje en mij meehelpen opvoeden.

Rob Scheltens
2 jaar geleden

Wat een prachtig historisch verhaal.
Van al deze genoemde familieleden van de familie Vakkert heb ik Joop gekend. Joop was in de vijftiger jaren een schoolvriend van mij en kwam wel eens thuis bij hem.. ik dacht dat we toen op de St. Josephschool zaten.
Rob Scheltens