Alleen kun je veel, samen kun je alles.


+++++++++Volgende opschoon dag zaterdag 15 oktober===de koffie staat om 09.45 uur klaar+++++

Samen werken we aan een zwerfafvalvrij Apeldoorn !

Bij een meer bewuste leefstijl hoort meer dan 'alleen' afvalvrij leven, daarom onderneemt/doet de Zero waste Apeldoorn werkgroep mee met een aantal initiatieven die met duurzaamheid, natuur & milieu, of (zwerf)afval te maken hebben. Zo is, onder andere, in 2019 een mooie samenwerking met de Gemeente Apeldoorn (Heel Apeldoorn is Rein) ontstaan. 
Sinds januari 2019 organiseert Zero Waste Apeldoorn allerlei zwerfafval opruimacties in Apeldoorn, die door Heel Apeldoorn is Rein worden gefaciliteerd.

 

Ook in het Zuiderpark wordt maandelijks zwerfafval opgeruimd. Wij starten om 10.00 uur, u bent vanaf 09.45 uur

welkom bij het Buurthuis Maasstraat om eerst een kopje koffie te drinken dat wordt aangeboden.
Opruimactie het Zuiderpark 

Al enkele jaren trekken wij met een groep vrijwilligers iedere derde zaterdag van de maand door het Zuiderpark. uitgerust met de spullen van Heel Apeldoorn rein verwijderen wij het afval dat er ligt. In de maand september is het echter altijd op de derde zaterdag omdat we dan mee doen met de wereldwijde actie World Cleanup Day. 

Vorig jaar viel deze actie op 18 september. Er was vooraf veel publiciteit geweest om mensen enthousiast te maken om in één van de Apeldoornse Parken deel te nemen. In ons Zuiderpark waren we met 17 volwassenen en 5 kinderen.  Zoals altijd waren Alie en John van onze Wijkraad al vroeg in het Buurthuis om de koffie en thee te zetten en de spullen klaar te zetten. Binnen was er onvoldoende ruimte om het grote aantal; deelnemers te ontvangen, dus de statafels werden buiten neergezet met daarop niet alleen de koffie en thee, er was ook gebak. Het is bij ons inmiddels een goede traditie om de acties te starten met koffie en wat lekkers. 

Namens het college van B&W was wethouder Detlev Cziesso aanwezig om de actie officieel te openen. Na de mooie woorden van Detlev zijn we met z’n allen het park ingetrokken om de rommel op te ruimen. 

U hoeft, behalve uw goede  humeur, niets mee te nemen. Alles wordt voor u verzorgd. 

Wij zien u graag die dagen in het Buurthuis aan de Maasstraat. 

Wilt u meer informatie dan kunt u mij bereiken via  de mail: d.huizer@apeldoorn.nl. 

Met vriendelijke groet namens alle vrijwilligers,

Danny Huizer
Even voorstellen.

Danny Huizer contactpersoon Zuiderpark.

Waarom ik het zo leuk vind om rommel op te ruimen in het Zuiderpark?

In  een groot deel van mijn leven komt het Zuiderpark voor. Als kleine peuter nam mijn moeder mijn zussen en mij mee naar het, toen nog aanwezige, pierenbadje. Terwijl zij  de bonen aan het doppen was, speelden wij in het water. Mijn lagere school was de Koningin Emmaschool en op  mooie dagen kregen wij onze gymlessen in het Zuiderpark, we hadden daar alle ruimte om te ravotten. Na mijn lagere school ben ik op de Vissermavo terecht gekomen. Een gezellige school en in de pauzes gingen we naar de Spar, bakker Broer of het Kayersheerdt.  Op de zondagmiddag was ik regelmatig te vinden in het Buurthuis, de plek van mijn eerste verkering en eerste biertje. Veel van dit alles is er niet meer, wel is er nog ons mooie Zuiderpark. In de loop der jaren is het park veranderd, in samenspraak met de gebruikers en buurtbewoners heeft de gemeente Apeldoorn alles mooi opgeknapt. Nu slenter ik de maandelijks door het park om de rommel op te ruimen. Ik merk dan dat het park mij rust geeft en mij laat genieten van de aanwezige natuur. Ik zie het Zuiderpark als het groene hart van Zuid. Het verbindt het Componisten-, het Rivieren-, het Vogel- en het Staatsliedenkwartier aan elkaar. Het laat ons wijkbewoners elkaar ontmoeten. Dat koester ik, daarom help ik graag mee.


De opschoondagen voor 2022 zijn iedere 3e zaterdag van de maand.


Video van de opruim dag 16 april 2022


Foto's landelijke opruim dag 19 maart 2022


Diverse foto's

 Hieronder onze vaste vrijwilligers.

                                                     Klik op de foto voor haar of zijn verhaal.