Alleen kun je veel, samen kun je alles.

Update 12-06-2021


Vandaag 12-06-2021 hebben de vrijwilligers die maandelijks het Zuiderpark opruimen Wim van Werven herdacht in een kort samenzijn. Het idee kwam van Tiph Aine om een rozenstruik ter nagedachtenis aan Wim nabij het Buurthuis te planten. Samen met de mooie woorden van Danny Huizer en de aanwezigheid van de vrijwilligers maakte deze opruim dag tot iets bijzonders, Mede dankzij deze groep vrijwilligers ziet het Zuiderpark er altijd netjes uit. Ook individueel zijn vrijwilligers hier actief mee.

(foto's John Langen)


Ter nagedachtenis van Wim van Werven  25 mei 1950-29 mei 2021

Een vriend deelt mee,
in vreugde en verdriet.
Een vriend helpt stilzwijgend,
en roddelt niet.
Begrip en waarderen,
hoeft een vriend niet te leren.
Wat het leven je ook biedt,
een echt vriend verlies je niet!


Foto's vergroten door er op te klikken.


Wim is er niet meer.

Niet meer samen fietsen en praten over onze gezamenlijk herinneringen. Wim en ik hebben nagenoeg altijd bij elkaar in de buurt gewoond. Nadat Wim door het overlijden van zijn vrouw Reinie alleen kwam te staan is onze vriendschap gegroeid. Wim wist dat ik weleens buurtactiviteiten organiseerde en dat vond hij ook wel leuk. Vanaf dat moment zijn we veel met elkaar opgetrokken en organiseerden het ene kinderfeestje na het het andere. Hierbij kregen we veel hulp uit de buurt. Wim vond het altijd prachtig als hij pannenkoeken of poffertjes voor de kinderen kon bakken, vooral als ze met een gevuld bordje al etend weer achter in de rij aansluiten.


 Deze activiteiten vonden meestal plaats in de speeltuin achter het Schubertplein. Hierbij werden we geholpen door de beheerders van de speeltuin. Wij zorgden er altijd voor dat het de kinderen aan niets ontbrak, ze konden altijd gratis eten en drinken, dit was ook onze doelstelling, hierbij werden we ondersteund door de gemeente Apeldoorn en de plaatselijke ondernemers van het Schubertplein die altijd royaal doneerden. Hierdoor werden geen kinderen uitgesloten. Na afloop kregen we nog wel eens een paar tientjes in de hand gedrukt om met de vrijwilligers een drankje te doen in een lokale kroeg om terug te kijken op een leuke dag