John Langen

Het verhaal van John Langen,

hier samen met onze interviewer Stefan Elvers. “Ben met pensioen maar zou af en toe best een snipperdag willen”  

 

John Langen. Wie in Apeldoorn Zuid kent 'm nou niet? Misschien buren of collega's van elkaar geweest. Of ken je 'm van de (bijna) opgeheven wijkraad. De Modelautoclub AMCA wellicht? Dansvereniging Phoenix? Stichting De Buurtmensen?  Hoog tijd voor een spotlight op hem.

 

Zo ‘n 37 jaar woont John - geboren in 1949 in voormalig Nederlands Indië - met zijn vrouw aan de Kraaienweg. Kinderen inmiddels al een tijd geleden uitgevlogen, een lange carrière achter de rug. En nu al weer een flink aantal jaar genietend van zijn pensioen. Hoewel stilzitten er dus bepaald niet in zit. “Ik ben met pensioen maar zou af en toe best een snipperdag willen nemen”, aldus John.  

 

In 1959 kwam John te wonen in Apeldoorn Zuid. Met zijn pa en ma (plus 4 broers en zussen) verhuisde hij van Zeist naar de Valeriuslaan. Het gezin groeide uit tot een gezin van 10 kinderen. John vertelt: “ In een veel te klein huis sliepen we in stapelbedden. Toch had ik een zorgeloze jeugd. Met vriendjes vermaakte ik me heel goed. Ondanks dat er weinig middelen waren. We speelden veel buiten. ”

 

Een avontuurlijke speelplek was de Dubbelbeek. John: “Daar kon je lekker ravotten. In bomen klimmen, beekje springen, dat soort dingen. Mocht eigenlijk niet. Een keer kregen we Bronkhorst, de ‘beekwachter’, achter ons aan. Hoorden we op een gegeven moment een plons... Kwaad dat-ie was! We zijn toen voor onze veiligheid maar omgelopen via de Johan Wagenaarlaan.”

 

Gelukkig worden kleine (kwa)jongens groot...  Johns maatschappelijke betrokkenheid is omvangrijk te noemen. Naast de eerder genoemde verenigingen als AMCA (die hij in 1980 mede oprichtte) en de wijkraad, steekt hij ook graag zijn rechterhanden uit de mouwen voor bedrijfjes en organisaties die op technisch gebied zijn hulp goed kunnen gebruiken.    

 

Een andere bezigheid waarmee John tevens mensen blij maakt, is muziek. Regelmatig speelt hij gitaar in verzorgingshuizen. In het bijzonder verzorgingshuis Rumah Sayah, voor mensen uit voormalig Nederlands Indië. John: “ Voor de bewoners is muziek heel erg belangrijk. Daarnaast zorgt muziek voor een stukje herkenning bij oude mensen.”

 

De laatste tijd voegt hij tijdens die optredens in verzorgingshuizen zijn andere passie fotografie toe. John: “Tijdens het gitaarspelen laat ik mijn gemaakte foto’s zien van bijvoorbeeld bloemen, planten en dieren. En vertel er wat over. Vinden ze geweldig. Die mensen komen immers bijna niet meer buiten. Ik ben heel dankbaar om dat allemaal te mogen doen.” 

 


John heeft naast zijn vrijwilligerswerk en bestuursfuncties ook nog tijd voor zijn hobby's zoals fotografie en gitaar spelen.


Voor de fotografie heeft John samen met Suzanne de Vrught-Nijkamp een facebook pagina geopend onder de naam:

Jip & Janneke on Tour


Heb jij ook een leuk verhaal en wil je dat delen stuur mij dan even een mailtje en dan ga ik dat regelen voor je. Zelf geen schrijftalent, geen probleem, Stefan Elvers komt bij je langs en dan komt het helemaal goed. Mail naar alexschiphorst@gmail.com of bellen mag ook 0636151993.Reactie plaatsen

Reacties

Theo Boerkamp
2 jaar geleden

Leuk verhaal John, geniet er nog " lang " van
Groeten en Goed Goan.

Richard Langen
2 jaar geleden

Hallo John (broer), prachtig verhaal waar ik trots op bent! The Shadows daar ben ik ook fan van samen met Cliff Richard. Ja inderdaad mooie plaatjes kan je zeker mooi afdrukken.

Theo Boerkamp
2 jaar geleden

Hallo john, mooi verhaal, als liefhebber van de Shadows en de Red Strats, gezellige muziek bij de mooie plaatjes........bedankt en Goed Goan....gr Theo.

Sjoedd Veeneman
2 jaar geleden

Oude berichten Braderie hartcvan zuid
Optocht door zuid
Havenzangers
Paalklimmen
Heel zuid was op de braderie