Theo Boerkamp
Het was in de vijftiger jaren dat ik en een buurjongen, Jan Krijt die aan de Oude Beekbergerweg woonde in de zo genoemde “ kippenhokken ,, aan het spelen waren in de omgeving van het verwaarloosde zwembad Malkenschoten. In het diepe buitenbad hadden wij een paar dikke planken gelegd en konden zo een beetje bootje varen, er stond een laagje water in van zo’n 40 cm en dat ging prima. Maar we begonnen ons te vervelen en liepen terug naar het huisje van Opa Beumer ( Opa van Jan ) aan de Oude Apeldoornseweg (dat kleine witte huisje vlakbij de Malkenschoten waar later de Fam. Kagie en Fam. Rox nog gewoond hebben ). We snuffelden wat rond en vonden een doosje lucifers, en stak deze gauw in mijn zak en liepen naar een droge sloot waar nogal veel hoog riet stond en goed droog, nou je snapt het al….dat vraagt om een vuurtje. Dus maar eens kijken of het branden wilde……en ja hoor, maar grote schrik het begon toch wel heel erg te branden, en wij snelden naar opa en zeiden dat kwajongens het riet in de fik hadden gestoken. Ach, zei Opa hier neem maar een lekkere sigaret voor de schrik en dat vuur gaat vanzelf wel uit, nou die sigaret hadden we beter niet kunnen roken want we zijn nog wel een tijdje erg misselijk geweest en wie lachte het best Opa natuurlijk en boontje komt om zijn loontje, voorlopig geen vuurtjes meer gestookt. 

Hier onder kun je reageren op het verhaal van Theo


Reactie plaatsen

Reacties

Gert van Uffelen
3 jaar geleden

Zijn er nog foto's van het huis van opa Beumer aan de Oude Apeldoornseweg?????

Gerie
4 jaar geleden

Leuk geschreven
En die bakken van het zwembadvweet ik nog.
Daar werd ik eerder door mijn oudste zus neergezet om te schaatsen dan had zij geen last van mij.

Alie mulder
4 jaar geleden

Opa Beumer heb ik ook nog herinneringen aan dan zat ik als klein meisje op zijn knie en dan zong hij ouwe taaie jippie jippie jeehee.
Men. en mevr. Kagie zijn nog op onze bruiloft geweest ze woonden toen alweer in Amsterdam waar zij ook vandaan kwamen..hij had de achterkant van hun huis aan de oude apeldoornseweg twee prachtige schilderijen gemaakt. Leuke herinneringen ..