Alleen kun je veel, samen kun je alles.


 Foto  Chris Stein  (WUG)                                                                                          

 Foto en tekst via Helma Hellie Hel.

Foto Marco Betman   

Begin jaren 90 mocht ik een foto maken van Hannes. Dat was bij de Tol aan de Deventerstraat. Waar hij meen ik woonde en op een zondag in zijn nette pak.Ik heb van 1975 t/m 1992 aan het Kanaal-Noord gewoond , tussen de Welgelegen brug en de Spoorbrug . Hannes kwam altijd bij ons om de banden van de Transportfiets op te pompen , als hij een borreltje te veel op had ging hij in de zomer bij ons achter het huis op de bank liggen zijn roes uit slapen, hij was dan te laat om met de bakfiets met oud ijzer naar van Huffelen te gaan en dan liet hij de bakfiets bij ons achter het huis staan, de volgende dag kwam hij weer terug en dan vroeg hij of wij zijn bakfiets gezien hadden, mijn kinderen plaagden hem dan en zeiden tegen hem dat ze de bakfiets met oud ijzer naar van Huffelen waren gegaan en dat hij daar de bakfiets op kon halen. Hij ging dan naar van Huffelen maar daar was zijn bakfiets niet, nee die stond nog bij ons achter het huis.
We hebben het ook een keer meegemaakt dat hij met de bakfiets vast kwam te zitten tussen de spoorrails, mijn buurman werkte als overwegbeheerder bij de NS en die zorgde ervoor dat de treinen stopten zodat we de bakfiets tussen de rails weg konden halen. Maar hij was de goedheid zelf, met Sinterklaas kregen mijn kinderen altijd een speculaasjes van hem, die kreeg hij bij de koekjes fabriek van Smelink aan het Kanaal, hij haalde daar het oude papier op.
Het was een bijzonder figuur , maar hij kwam vaak bij ons en deed geen vlieg kwaad.
Groetjes Ben Hulshoff 


Klaas van den Brink

Ik zie het nog zo voor me, Hannes met een kleine lading op de bakfiets, hij kon niet fietsend de spoorovergang bij het kanaal over ,
Dus afstappen en zwaar duwend en lopend naar boven , ik had altijd medelijden met die man .
Toch hele mooie herinneringen.
 
Martijn Jager
Begin januari 1978
Zutphensestraat kruispunt daar was Hannes rollebollen met gekke Gerrit ( wie hij was weet ik niet) en iedereen kijken wat ze doen . Wat was dat leuk , ongeveer half jaar terug 1977 heb ik Hannes op de parkeerplaats achter de Hema gezien. En ik heb met Hannes gesproken toen was ik 5.
 
Wiebe Adema
Ik kan me die man nog zo goed herinneren.
 
Engelina Hauptmeijer

Wij als kinderen vonden het een engerd!!

 

Henk Agnes V Werven

Dat was een bekend figuur in Apeldoorn
Een beetje vreemde man maar met een goed hart.
 
Corry Duitscher
Ik vond hem ook zielig
Wij woonden aan de Albert Cuyplaan waar hij ook altijd kwam.

 

 

 

 

 

Jaap Schotanus

Ik heb hem ooit een keer op de zelfde plek met de stadsbus wat toen lijn e was omhoog geduwd de passagiers lachen en Hannes helemaal gelukkig kon toen nog jaren '70.

 

Wim van Laar

Eenvoud siert de mens daar word je blij van.
 
Henk Liesbet Holterman Berghuis

 

Nog een tijdje bij ons gewoond aan het Sophia plein.
 
Eddy Langenbach
Zijn broer, John Kraaijkamp kwam regelmatig bij mijn ouders. Koffie drinken. Helaas geen foto’s.
 

Ingrid Gerritsen

Kwam altijd op de Arnhemseweg bij het 2e handswinkeltje tegenover de Alexandrinalaan, nu Tenderlaan, zag hem daar heel vaak, de man van dat winkeltje had volgens mij een Indische vrouw, woonden er achter ook, lieve mensen.

Johan Johannes

Hij kwam altijd bij ons of we nog oude metalen hadden ,hij liep met de bakfiets langs kanaal naar van Uffelen om t weer af te leveren en een bakkie koffie pakken ja mooie man was dat. 

 

 

 

 

Jan Zevenhuizen

Hannes kwam ook altijd bij ons aan de zaak langs daar was altijd wel wat oud ijzer dan kreeg hij wat mee

 

Martijn Jager

Fijne man was hij, ik heb met Hannes gesproken.
 
Hannes kwam bij mijn vader en moeder af en toe een bakkie koffie drinken. En 1 keer kwam hij bij bij mijn vader aan op oudejaarsavond met de mededeling dat mijn oudere broer Hans hem met een oliebol had gegooid samen met Herman Udinga en Errol Theunissen. Kan me eigenlijk dit niet voorstellen, maar ja?? Ook kwam hij een keer bij ons oud ijzer halen, dat was dus een oud motorblok van een Chevrolet dat ongeveer 250 kg woog. Met veel pijn en moeite bij Hannes op de bakfiets geladen en daar ging hij bij ons de afrit af, maar door het gewicht ging dit veel te hard en dus bij de afrit vloog Hannes 1 meter de lucht in. Uiteindelijk hem naar beneden geholpen en na hard trappen kwam hij aan bij ten Cate aan op de Reigersweg.

 

Carla Rouwenhorst

Jaaaa....hij haalde overal ijzer en lompen op, ook bij mijn ouders thuis in de Rustenburgstraat, ik vond hem altijd zielig .

 

 

 

 


Hannes had een bakfiets die was vernield toen er een artikel daarover in de krant kwam te staan heb ik Tom Draisma  gebeld toen hebben we samen die bakfiets betaald. Hannes woonde op de Deventerstraat dronk te veel alcohol wij zeiden tegen de oud ijzer handelaar aan het kanaal dat wij het niet in de courant willen hebben, het ging ons puur om de man Hannes te helpen, het was toch een bijzonder iemand vonden wij die zeker een beetje hulp nodig had, ik heb nog steeds een foto op kantoor hangen, Hannes met de bakfiets. Wim van Laar

Personen op de foto van links naar rechts:

Willem van Laar eigenaar van een glazenwassersbedrijf, Hannes zittend op de bakfiets, dhr. Van Uffelen (had de oud ijzerhandel)  en

Tom Draisma eigenaar aannemersbedrijf Draisma.
Reactie plaatsen

Reacties

Andreas Staal
2 jaar geleden

Personen op de foto van links naar rechts:
Willem van Laar eigenaar van een glazenwassersbedrijf
Hannes zittend op de bakfiets
dhr. Van Uffelen (had de oud ijzerhandel)
Tom Draisma (eigenaar aannemersbedrijf Draisma

Alex Schiphorst
2 jaar geleden

Dank voor de moeite!

Theo Boerkamp
2 jaar geleden

Mooie verhalen , er was nog zo'n figuur, hij had een fiets volgeladen met van alles en nog wat, Innemee of zoiets was de naam van de man., een grote groffe man.

Harry Batterman
2 jaar geleden

Theo Vierkamp dat was Willem. Die had zijn fiets volhangen met pannen en potten. Willem Innemee was volgens mij zijn volledige naam. Die zwierf door Apeldoorn heen en is volgens mij toen dood aangetroffen in het kanaal. Willem dronk graag Port

Staal
2 jaar geleden

Kun je mij de foto sturen? Ik kan het dan navragen

Staal
2 jaar geleden

TON DRAAISMA =Tom Draisma

Alex Schiphorst
2 jaar geleden

Tekst aangepast. Toevallig ook bekend wie de heren zijn vlnr ?

Ben Hulshoff
2 jaar geleden

Ik heb van 1975 t/m 1992 aan het Kanaal-Noord gewoond , tussen de Welgelegen brug en de Spoorbrug . Hannes kwam altijd bij ons om de banden van de Transportfiets op te pompen , als hij een borreltje te veel op had ging hij in de zomer bij ons achter het huis op de bank liggen zijn roes uit slapen, hij was dan te laat om met de bakfiets met oud ijzer naar van Huffelen te gaan en dan liet hij de bakfiets bij ons achter het huis staan, de volgende dag kwam hij weer terug en dan vroeg hij of wij zijn bakfiets gezien hadden, mijn kinderen plaagden hem dan en zeiden tegen hem dat ze de bakfiets met oud ijzer naar van Huffelen waren gegaan en dat hij daar de bakfiets op kon halen. Hij ging dan naar van Huffelen maar daar was zijn bakfiets niet, nee die stond nog bij ons achter het huis.
We hebben het ook een keer meegemaakt dat hij met de bakfiets vast kwam te zitten tussen de spoorrails, mijn buurman werkte als overwegbeheerder bij de NS en die zorgde ervoor dat de treinen stopten zodat we de bakfiets tussen de rails weg konden halen. Maar hij was de goedheid zelf, met Sinterklaas kregen mijn kinderen altijd een speculaasjes van hem, die kreeg hij bij de koekjes fabriek van Smelink aan het Kanaal, hij haalde daar het oude papier op.
Het was een bijzonder figuur , maar hij kwam vaak bij ons en deed geen vlieg kwaad.
Groetjes Ben Hulshoff 06 51097013