Gerie Tol

Mijn naam is Gery Tol. ik ben op 21februari1956 geboren aan de Karkietweg in een duplex woning .Mijn ouders Jaap en Gerrie Tol en mijn zus Diny 7 jaar ouder dan ik. Ik denk dat ik toen ik een jaar of 3 was een overall aan kreeg en klompen en het tuigje aan de Rozenboog werd vast gemaakt en daar heerlijk kon spelen. Toen ik 5 was ging ik naar de Finse school waar we vanuit huis opkeken. Diny bracht me naar de kleuterschool. Na 2 jaar verhuisde we naar het Hofveld boven de winkels. Mijn moeder hielp zo nu en dan in de supermarkt van van Rijswijk. Ik ging naar de Theo Thijssenschool waar ik vreselijk gepest werd door leerlingen en moeders omdat ik zo mager was. Kwam bijna altijd huilend thuis. Ik denk dat we mede daarom weer verhuisden, nu naar de Ravenweg 151.

Ik gelukkig, ik mocht weer naar de Finse school. Na de lagere school ben ik naar de huishoudschool aan het Koekoekspad  gegaan. Daar ook 3 gelukkige jaren door gebracht. Hele fijne leerkrachten. Heb de uitbreiding van de school mee gemaakt.

Na mijn diplomering ben ik naar de huishoudschool in het centrum gegaan. Veel groter dus wennen. Maar was 1 jaar school en 1 jaar stage. Deze heb ik gedaan in het Antoni van leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Ook een mooie tijd gehad. Daarna was het wel wennen thuis.

Mijn ouders gingen vanaf de zakenwereld ook naar het Buurthuis  Maasstraat om te klaverjassen
Toen ik in Amsterdam was zijn zij verhuis naar de Valeriuslaan, toen ging Ma bloemschikken en Pa bingo met buurvrouw Schiphorst.

Na mijn diplomering ben ik de opleiding ziekenverzorgster in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam gaan doen. Ben 30 jaar weggebleven uit Apeldoorn. Behalve als ik bij mij ouders en jongste zusje op visite ging.

Woon nu alweer 15 jaar in Apeldoorn. Tegenwoordig in Orden. Moet zeggen dat ik het verschil tussen Zuid en Orden niet erg groot vindt. Je bent er voor elkaar. Maar soms mis ik Zuid waar ik een heerlijke jeugd heb gehad.

Ook door het Buurthuis Maasstraat. Waar heel veel voetstappen van me liggen. Heerlijk elke woensdag club, zaterdag disco voor de kleintjes.1x per jaar kamperen. Hele mooie tijd!


Samen met zus Dinie naar school.

Vriendinnen huishoudschool  Koekoekspad.
Caroteen, Ineke, Yvonne, Diana, Meilanda, Marian en Gerie.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.