Alleen kun je veel, samen kun je alles.

Netty Huizer

Ik ben Netty Huizer, ongeveer 3 jaar geleden zag Danny, mijn man, een oproep om maandelijks afval op te ruimen in het Zuiderpark, we waren beiden direct enthousiast. We gaven ons op. Aangezien ik in de zorg werk, kan ik niet altijd de 2de zaterdag van de maand aanwezig zijn, maar ik had wel de smaak te pakken, dus heb ik een aantal straten geadopteerd, in onze buurt, die houd ik nu ook, waar mogelijk, wekelijks schoon. 

Ook kan ik nu door mijn speciale “wagen”, het afval beter gescheiden oprapen en dat geeft mij nog meer voldoening. 

Ik vind het leuk hoe sommige mensen, en soms ook kinderen, die dan gaan helpen, door rommel aan te wijzen. Dat mensen waarderen wat ik doe, en dat ook uit spreken, soms even kort, door te zeggen, dat ik goed bezig ben, of door een heel gesprek met me aan te knopen, en soms wordt er zelfs gevraagd hoe ze zelf aan deze spullen kunnen komen, om ook afval te kunnen gaan rapen.

Maandelijks in het Zuiderpark, is erg gezellig doordat John en Alie altijd wel zorgen dat wij de spullen hebben, en onder het genot van een kopje koffie of thee, hebben we vooraf leuke en gezellige gesprekken met elkaar. 

Dit jaar heb ik samen met Wjera Wassink, voor de World Clean Up Day, de verschillende opruimacties georganiseerd, in Apeldoorn. Ook dit was een leuke en nieuwe uitdaging, voor mij. 

Door dit alles ben ik zelf de afgelopen jaren ook bewuster gaan leven.